Puntorosso Wilier

En PUNTOROSSO butik har allt som en Wilier shop kan erbjuda. Yta och inredning är gjord för att rymma hela Wilier produktsortiment så om cyklar, kläder, accessoarer. Känslan som infinner sig när du besöker en PUNTOROSSO butik är som om du vore och besökte Wilier Triestina i Rossano Veneto.

puntorosso.wilier.it

 
Teknologier

Kolfiber 46 ton

Den starkaste och mest motståndskraftiga kolfibern. Namnet på Mitsubishi's magiska sammansättning förmedlar dess förmåga at motstå 46 ton per kubikmillimeter. Vi tillämpar 46 TON vid konstruktionen av våra cyklar, för oöverträffad styrka, stabilitet och varaktighet.

Teknologier

BB 386

BB386EVO systemet tar designen med det överdimensionerade nedre fästet, som framgångsrikt införts av Wilier Triestina i Cento 1 modellen och efterföljande versioner, till dess nästa utveckling. För att få en oöverträffad styvhet vid en avgörande punkt på ramen, har vi utarbetat ett innovativt system som helt och hållet kan införliva ett ultra-styvt vevparti i en ultrastyv ram. Det traditionella BB30 systemet har visat sig vara olämpligt eftersom det kräver en ram med en 68 mm låda, vilket är för smalt för att ge den grad av styvhet som vi önskade. Med detta i åtanke har vi utvecklat den nya standard BB386EVO i samarbete med FSA, vilken förenar ett vevparti i kolfiber med en längre 30 mm spindel och en bredare 86,5 mm konsollåda.

Teknologier

IF integrated fork

Hanteringen av en Wilier cykel, är ett av dess mest värdefulla egenskaper. Vi söker ständigt söka möjligheter att ytterligare förbättra den solida känslan i frampartiet, vilket har lett till en del av de mest betydande förbättringarna av Cento1SR. Vi fann att ett nytt sätt att placera det nedre röret och det övre röret i förhållande till huvudröret, skapar en faktisk ökning av huvudrörets höjd, vilket gör det 14% styvare med avseende på vridstyvhet. Det övre röret närmar sig huvudröret med en nedåtriktad vinkel, medan det nedre röret är vinklat uppåt, då det förenar sig med huvudröret och den integrerade gaffeln. Denna förening är traditionellt som en triangel, men denna nya vinkel och placering gör det mera likt en kvadrat, vilket är styvare. Bakdelen av gaffelns bromshål är instoppat i det nedre röret, vilket håller det rent och skyddat från väder och vind. Designen med integrerad gaffel skapar dessutom en aerodynamisk profil, som reducerar motståndet. Inspirerade av forskningen under utvecklingen av våra TwinBlade, har Cento1:s gaffelben utformats för ökad stabilitet och aerodynamik. Som för det beprövade konceptet med avkortad KAMM slutände, som tillämpats på våra trial modeller, drar både Cento SR 1:s integrerade sadelstång och gaffelben nytta av denna strukturella innovation och uppnår därigenom en perfekt balans mellan låg vikt, aerodynamik och manövrerbarhet.

Teknologier

IC integrated cables

Broms-och växelförarkabeln löper inuti ramen. Detta tillåter ramen att vara aerodynamisk, skyddar och döljer kablarna.

Teknologier

easy drive system

Wiliers vägcyklar är berömda för dess främre ändar. Vår design med integrerade huvudrör och gaffel resulterar i obestridbar manövrerbarhet för att tryggt bemöta kurvor och sluttningar. Den överdimensionerade, fyrkantiga profilen, som kännetecknar våra gaffelkronor och som flyter in i basen av våra huvudrör, maximerar styrka och stabilitet i en nyckel vridningspunkt.

Teknologier

Integrated drop out

Smidig konstruktion, som gör sig av med fogar, lim och skruvar. Dropouts utgör en del av den bakre enade triangeln och är en grundläggande komponent i den helgjutna kolfiberformen. Som del av de kontinuerliga sadel-och kedjestagen, har vinklarna i detta område av ramstrukturen avslappnat för att avleda väg vibrationerna och förbättra både komfort och hantering.

Säker Betalning

Kundservice

shop@wilier.it

Fri frakt

Fraktfri gräns 800 sek
VILLKOR